Multibrand

Bij Berghorst Dranken hebben we een passie voor bier die diep geworteld is in onze liefde voor variëteit en kwaliteit. We zijn verheugd om u mee te nemen op een reis door de wereld van multibrand bieren. Of u nu een doorgewinterde bierkenner bent of gewoon op zoek bent naar iets nieuws om van te genieten, wij hebben voor elk wat wils. Van verfrissende pilsners tot fruitige IPA's en exotische seizoenbieren, onze selectie is zorgvuldig samengesteld om aan al uw bierwensen te voldoen. We brengen u bieren van kleine ambachtelijke brouwerijen én gerenommeerde merken. Allemaal op één plek. Blader door ons assortiment, kies uw favorieten en proef de passie en ambacht die in elke fles zijn gestopt. Bij Berghorst Dranken is ons doel simpel: uw bierbeleving verbeteren. Proost op avontuur, proost op smaak, proost op multibrand bier.

“Grolsch is een merk dat weinig introductie behoeft. Maar wat maakt Grolsch nou zo bijzonder? De ingrediënten die we gebruiken? Het brouwproces? Onze beugelfles? Dat is zeker belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is dat we brouwen omdat we van mensen houden. Mensen zoals jij en ik. Mensen die zich verbonden willen voelen. Met elkaar. Met familie en vrienden. Met collega’s. Met de club en de buurt. We brouwen voor momenten tussen mensen.
Niet voor dingen ver weg. Of schijnsucces. Of voor andermans levens. Nee. We weten allemaal wat echt gelukkig maakt. Tijd voor elkaar. De mensen om je heen. Daarom is het tijd voor Grolsch.

“Als onafhankelijke familiebrouwerij genieten we al sinds 1825 van onze vrijheid. De vrijheid om onze eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt. De vrijheid om de smaak van bier niet af te vlakken, maar te verrijken en continu te zoeken naar vernieuwende smaken. Die vrijheid ervaren wij al 8 generaties en dat proef je terug in onze 16 speciaalbieren. In onze brouwerij combineren we traditioneel vakmanschap met pioniersgeest.
We experimenteren dan ook graag en waren in de jaren ’80 de eerste Nederlandse brouwerij die meerdere speciaalbieren introduceerde. Inmiddels brouwen we 20 speciaalbieren, waarvan een aantal zijn onderscheiden met prestigieuze prijzen. Omdat we op ambachtelijke wijze brouwen en met lokale grondstoffen werken, kan de smaak per oogstjaar iets verschillen.”

“Bij de Twentse Bierbrouwerij brouwen we iets unieks! Onze speciaalbieren uit Twente hebben eigenzinnige en originele smaken, die kenmerkend zijn voor de streek. Ze onderscheiden zich van andere bieren door hun natuurlijke ingrediënten, het regionale karakter en de uitgekiende smaak. Met onze Twentse speciaalbieren is het altijd genieten. Het uitgebreide aanbod speciaalbieren uit Twente wordt aangevoerd door Twents Premium Pils. Een traditioneel bier dat ambachtelijk wordt gebrouwen en waar we de beste granen van Twentse bodem voor gebruiken. Daarnaast zijn er nog vele andere unieke speciaalbieren die zorgen voor veel perfecte momenten. Stelt u zich eens voor: een lange najaarsavond, goed gezelschap en een groot glas Twents Bok. Dat moet toch zeker een geweldige avond worden?”

“Wij Duitsers staan bekend als zeer serieuze mensen. Maar er is één ding dat een glimlach op ons gezicht tovert: de zuivere, verfrissende smaak van Warsteiner Premium Pilsener. Gebrouwen met hand geselecteerde hop, zomergerst en extra zacht brouwwater uit het Arnsberger Wald. Bij Warsteiner brouwen we ons bier net een beetje anders. Serieuzer. Nauwkeuriger. Met Duitse precisie. Zo hebben wij geen brouwers maar beergineers. Geen bierglas maar een Tulp. Warsteiner serveer je met die mooie hoge schuimkraag en een druppelvanger om de voet. Bij Warsteiner betekent serieus gebrouwen, serieus genieten.”

“In 1340 opent Neerlandsch oudste bierbrouwerij haar deuren, in Wijlre, Limburg. De brouwerij heeft direct toegang tot een eigen waterbron. 
Brand brouwt al vanaf het begin prachtige bieren. Naast pils biedt de brouwerij na de Tweede Wereldoorlog ook speciaalbieren. De Imperator is daarmee het oudste speciaalbier van Nederland, al snel gevolgd door UP en Dubbelbock. Het fruitige Lentebock en het frisse Brand Weizen volgen. Bij Brand staat innoveren en nieuwe bieren brouwen altijd centraal. Zo organiseerden we tussen 2012 en 2019 de Brand Bier Brouwwedstrijd, waarbij we thuisbrouwers vroegen hun gevoel voor bier en hun vakmanschap met ons te delen. Om deze innoverende identiteit vasttehouden zal er vanaf begin ’23 een microbrouwerij worden geplaatst in Wijlre die het voor Brand mogelijk maakt constant nieuwe bieren te brouwen en parels uit het verleden zoals Imperator terug te halen.”

“In Amsterdam, trouwde Charles de Pesters met Petronella, de zus van Johannes van Marwijk Kooy. Charles en zijn zwager raakte goed bevriend en zijn samen uit vriendschap begonnen met het brouwen van bier. Johannes was 23 jaar toen hij samen met zijn boezemvriend Charles Brouwerij De Amstel oprichtte. 
De kwaliteit en ingrediënten van Amstel zijn nog precies hetzelfde als toen in 1870. Amstel wordt gebrouwen uit gerstemout, extra geurige hop en vriendschap. Amstel is een echt volmout pils. Kenmerkend fris pils met een volle smaak. Proost! Aan de Mauritskade in Amsterdam, vlakbij de rivier de Amstel, brouwden Charles en Johannes voor het eerst Amstel Bier.”

“Het is 140 jaar geleden dat Heineken zich een microbrouwerij kon noemen. Natuurlijk zijn we er trots op dat er per dag 25 miljoen Heineken biertjes geserveerd worden in 192 landen. Toch zijn we nooit vergeten dat kwaliteit niet wordt gemeten in de grootte van ons merk, maar in de verfrissende smaaksensatie van ons bier. Terwijl we ons openstellen voor nieuwe werelden leeft Gerards streven naar kwaliteit, perfectie en verfrissing voort in de Heineken familie. Proost! Ons Heineken pilsener bestaat uit drie ingrediënten: gerstemout, hop en water. Het wordt pas echt magisch zodra ons A-gist wordt toegevoegd, dan transformeert het brouwsel in het bekende bier waar we zoveel van houden.”